Пн-Пт: 09:00 - 19:00
Сб: 10:00 - 18:00
Нд: 10:00 - 17:00
на верх

Моторні оливи

Моторні оливи

Досвідчені автомобілісти знають, як важливо своєчасно міняти масло для мотора. Цій речовині властиво старіти і забруднюватися, внаслідок чого вона починає гірше виконувати своє головне призначення - захист двигуна від зносу.
Пам'ятайте: зміна масла з урахуванням рекомендацій виробника автомобіля збільшує термін служби вашої "ластівки". 

Якщо хочете вибрати оливу, переходьте у каталог моторних олив.

Для зручності, користуйтеся фільтром

Навіщо потрібні автомобільні моторні оливи?

Кожен власник авто знає, що ці речовини "подовжують життя" двигуну, а значить і машині. Якісна моторна олива виконує такі функції:

  • зменшує тертя між рухомими поверхнями мотора, формуючи між ними своєрідний "бар'єр" - тонку плівку;
  • омиває місця торкання рухомих деталей "движка", відводячи таким чином тепло;
  • запобігає передчасній корозії, тому що містить присадки і добавки;
  • поглинає продукти зносу і згоряння, які видаляються разом з маслом.

Як бачимо, без цього засобу не обійтися. Але не варто заливати в двигун першу-ліпшу рідину. Вчасно залите дешеве моторне мастило здатне завдати такої самої шкоди двигуну вашого авто, як і запізніла заміна цього продукту. Краще заздалегідь купити моторне масло і залити його, коли це буде потрібно.

Види моторних олив

Продукти класифікують залежно від способу виробництва і від класу в'язкості. За першим критерієм усі моторні оливи ділять на:

❏     мінеральні. Їх виробляють з нафти, яка піддається рафінуванню і дистиляції. Бувають нафтенові та парафінові. Відмінність між цими різновидами полягає в будові вуглеводнів, які входять до їхнього складу.

❏     синтетичні. Для виробництва цих речовин застосовують синтез певних хімічних сполук. Таким чином виробники наділяють свій продукт максимальною хімічною і термічною стійкістю.

❏     напівсинтетичні. Являють собою сукупність мінеральних і синтетичних компонентів.

За другим критерієм розрізняють літні, зимові та всесезонні продукти. Літня моторня олива має покажчик SAE 20, 30, 40, 50, 60. Багато європейських виробників авто рекомендують обирати такий продукт із класом в'язкості від 40.

Зимова моторна олива характеризується наявністю позначення "W" і числа.  Наприклад, SAE 0W, 5W, 10W... Цифра - це мінімальна температура використання продукту.

Виробники автохімії пропонують також всесезонну моторну оливу. За їхніми заявами, воно придатне для їзди взимку і влітку.

Інтернет-магазин КІНГ АВТО
ул. Кольцевая дорога, 15А Киев п-кт. С.Бандери, 23 Киев
FB YouTube