Пн-Пт: 09:00 - 19:00
Сб: 10:00 - 18:00
Нд: 10:00 - 17:00
на верх

Сигналізації: тільки пищать чи вміють дещо більше?

Сигналізації: тільки пищать чи вміють дещо більше?

Як захистити машину від викрадення і не помилитися - відповідаємо на запитання про вибір сигналізації з менеджером відділу автоелектроніки в магазині Кінг Авто - Ігорем.

Види сигналізацій

1. Без зворотного зв'язку/одностороння
Такий тип сигналізації - найпримітивніший. Реагує на грубі торкання автомобіля, після чого машина "пищить", а фари блимають. Звук чути на відстані до 200 метрів (повірте, це вкрай мало). Завдання односторонньої сигналізації - привернути увагу оточуючих, проте досвідчений злодій легко відкриє машину і відключить сигналізацію. 
Менеджер магазину Кінг Авто пояснює, коли краще обрати односторонню сигналізацію^
"Встановлюйте сигналізацію без зворотного зв'язку тільки у двох випадках. Перший: якщо машина дешева або стара, тому необхідність у захисті просто невелика, а ви хочете отримати дистанційне відчинення багажника і дверей. Другий: обмежений бюджет не дає змоги купити дорожчу охоронну систему"
Приклад:
Convoy XS -5

  • Має набір охоронних, протиугінних і сервісних функцій, серед яких: 
  • Пасивна постановка на охорону, режим турботаймера, режим "Паніка", двоімпульсне відкриття замків дверей
  • У комплект входять два мініатюрні чотирикнопкові брелоки керування, зовнішній дворівневий датчик удару та інші елементи.

2. Двостороння сигналізація
Двостороння сигналізація ділиться на просту і з GSM-зв'язком. Така сигналізація дає змогу водієві знати, що відбувається з машиною: злодій її зламав, розбив скло або викрав. 
У звичайній двосторонній у разі замаху автовора вмикається звукове і світлове сповіщення. У цей час на екрані брелока у власника відображається інформація про стан машини в режимі реального часу: місце розташування машини, рух або простій. Така сигналізація складається з датчиків, передавача сигналу і приймача з дисплеєм для відображення інформації.
Приклад:
Convoy MP-100D

  • У наявності - два брелоки, один з яких з LCD-дисплеєм, вбудований годинник і будильник зі звуковим і світловим оповіщенням.
  • Має пасивне блокування автомобільного двигуна, яке виконує роль іммобілайзера.
  • Має можливість дистанційного керування.
  • Підтримує режими: 

- VALET - безпечний режим роботи сигналізації, який обмежує зовнішнє втручання в роботу охоронного пристрою. 
- "Турботаймер" - подовжує роботу двигуна, підтримуючи роботу двигуна на холостих обертах протягом 1-3 хвилин після вимкнення запалювання, "AntiHiJack" - поетапно блокує двигун автомобіля.
- Управління світловою сигналізацією за допомогою аварійної кнопки.
Має вбудоване реле, яке забезпечує керування габаритними фарами.
Має вихід для віддаленого відкриття замка в багажнику.
Надає можливість одночасного використання 2 варіанти блокування автомобільного двигуна.
Дозволяє програмувати PIN-код і знімати систему з охорони в екстрених випадках.

3. GSM-сигналізація
Якщо водій встановлює GSM-сигналізацію, він може відстежувати стан машини на великих відстанях. Ви дізнаєтеся, де машина і що з нею, навіть якщо перебуваєте в турецькому all-inclusive, а ваше авто в Києві. Управління GSM-сигналізацією відбувається з мобільного гаджета. Зверніть увагу на невелику деталь: на великих паркінгах встановлюють ретранслятори GSM, які створюють перешкоди для стільникового зв'язку. Однак не варто переживати, зазвичай це автостоянки, що охороняються, із системою відеоспостереження.
Приклад:
Convoy iGSM-007

  • Інформує власника про стан і розташування авто
  • Дистанційно блокує мотор машини, яку викрадають
  • Керує різними сервісними пристроями машини.
  • Підключається до SMS-повідомлень на смартфонах через застосунок на iPhone (завантажуйте в iTunes Store) і Android (в Google Play).

Підбираємо сигналізацію разом
Обираючи сигналізацію для машини, порівняйте моделі за 3 категоріями: вартістю, системою зв'язку (динамічною або діалоговою) і власними вимогами до товару. Отже, почнемо з найважливішого параметра - бюджету.
1. Вартість
Не витрачайте гроші на дорогу сигналізацію, якщо у вас недороге і старе авто, яке, до того ж, живе в гаражі. Такі машини не особливо цікаві злодіям, і максимум, що станеться з вашою ластівкою, - розбите скло і вкрадені речі з салону. Тут підійде проста сигналізації зі зворотним зв'язком. 
Проте, якщо машина середнього класу і залишається на ніч у дворі або на стоянці, що не охороняється, купіть двосторонній зв'язок з розширеним набором охоронних функцій. Для цього чудово підійде GSM-сигналізація.
2 Пріоритет і ще раз пріоритет: поговоримо про тип управління (кодування) сигналізації.
3. Динамічний тип кодування  

Коли автовласник натискає на кнопку брелока, генерується сигнал.  У ньому шифрується інформація про секретний код, кількість натискань на брелок і серійний номер пристрою, потім ці дані передаються на центральний блок у машині. Алгоритм шифрування перебуває у вільному доступі, але щоб його дізнатися, потрібно знати секретний код, який "зашитий" у брелок і блок управління на заводі.
4. Діалогове керування
Шифрування цього типу ведеться у вигляді діалогу між брелоком і блоком управління сигналізацією в авто. Коли водій натискає на кнопку, брелок подає запит на виконання команди. Блок управління посилає на брелок сигнал із випадковим числом: так він засвідчує, що шифр надійшов із брелока власника Це число обробляється за алгоритмом і знову надсилається на блок управління. Своєю чергою блок управління обробляє це число і порівнює свій результат із результатом, яке надіслав на брелок. Якщо значення збігаються, блок керування виконує команду.

"Діалогове кодування сигналізації краще убезпечить авто, ніж динамічне. Після появи динамічних граберів (загарбників коду) в арсеналі викрадачів, автосигналізації на динамічному коді стали вразливими перед злодіями. Діалоговий код не піддається електронному злому," - звертає увагу менеджер Кінг Авто у відділі електрообладнання Ігор.

Встановити сигналізацію можна на СТО Кінг Авто.
Детальніше про сигналізації дивіться на нашому сайті.

 

Інтернет-магазин КІНГ АВТО
ул. Кольцевая дорога, 15А Киев п-кт. С.Бандери, 23 Киев
FB YouTube