Пн-Пт: 09:00 - 20:00
Сб: 10:00 - 18:00
Нд: 10:00 - 17:00
на верх

Тонке мистецтво парфумерії, або як вибрати ароматизатор для машини

Тонке мистецтво парфумерії, або як вибрати ароматизатор для машини

Поява у XVII-XVIII столітті та розвиток автоіндустрії у XX стимулювали і хімічне виробництво. Ароматизатори - просочені ароматичними ароматизаторами, вироби - стали модними і незамінними для транспортних засобів. Фантазія сучасних виробників вражає: адже сьогодні можна придбати автомобільні ароматизатори не лише з ароматом, а й у вигляді улюблених голлівудських зірок і персонажів: Кіану Рівза, Чендлера Бінга та Рейчел Грін. Як же з'явилися знамениті пахучі "ялинки", як правильно вибрати і які види ароматизаторів існують на ринку сьогодні?  

Джерело: Smellthefun

 

Як молочник зі США допоміг винайти "ялинку-пахучку" 
Уперше ароматизатор для машини з'явився 1952 року завдяки американській компанії "Carfreshner". Історія свідчить, що розвізник молока з містечка Вотертаун, штат Нью-Йорк, одного разу поскаржився Джуліусу Саману на огидний запах кислого молока в кабіні. Хімік вирішив проблему: закріпив аромат, створений з ефірних олій хвої, на паперовій основі. Так з'явилася впізнавана в усьому світі "ялинка-пахучка". Однак спочатку форма ароматизатора нагадувала силует моделей, популярних у той час. Тільки 1959 року Джуліус запатентував фігурку дерева, що нагадує ялинку, оскільки вульгарну фігурку в сімейному авто наважувалися повісити далеко не всі. Сьогодні Джуліуса Самана вистачило б на інфаркт, бо покупці неправильно використовують винахід.  
! За інструкцією, упаковку "ялинки" надрізають у верхній частині і раз на тиждень витягують невелику частину освіжувача, щоб відрегулювати інтенсивність аромату. За даними виробника, так аромат триватиме до 7 тижнів.

 

Які види ароматизаторів існують?

Сучасні освіжувачі діляться на 2 групи: стандартні ароматизатори (маскують неприємні запахи) і поглиначі запахів (їх нейтралізують). Відмінність між цими категоріями в їхніх властивостях. Поглиначі запахів усувають речовини в повітрі і повітря повністю очищається. Такі наприклад продаються в магазині Kіng Auto: ATAS Plak та Sonax Car Breeze

Проте покупці більше знайомі зі звичними освіжувачами й ароматизаторами, які маскують (не вбивають) запах, змішуючись із киснем. Різновидів ароматизаторів на ринку кілька: Картонні - найпростіші. Виробник просочує картонну або паперову основу ароматичними речовинами. Термін служби - 2-3 тижні А де ж приклад, запитаєте ви. Сухий ароматизатор AREON Mon Classic (lemon) подарує авто кислий і соковитий запах лимона. 

Рідинні виробляються в ємності ароматичною рідиною, що передає запах у салон. Інтенсивність регулюється за допомогою клапана. Водій може встановити її на повітропровід або на приладову панель авто. Служить рідинний ароматизатор 2 місяці. У цій категорії рекомендуємо ароматизатор Dr. Marcus із запахом кокоса.

Гелевий ароматизатор - це ємність, наповнена желеподібним вмістом. Щоб відчути аромат, баночку проколюють. Ефект тримається 1,5-2 місяці. Гелевий ароматизатор Aroma Car з полуницею, прослужить саме стільки. 
Спреї - економний варіант. Принцип роботи схожий з освіжувачами повітря. Приклад
Areon Vip Parfume.

 

ТОП-6 порад щодо вибору аромату 

  1. Якщо ви розгубилися в достатку запахів ароматизаторів, тоді читайте наші поради.  У замкнутому просторі не використовуйте важкі, насичені та різкі запахи. Вас супроводжуватимуть головні болі, а координація руху порушиться. 
  2. Аромати ромашки, бергамоту, жасмину, м'ята і лаванда) знижують стрес, але уповільнюють мозкову активність.  
  3. Відмовтеся від запаху троянди або пачулі: є ймовірність, що водій засне за кермом через снодійний ефект. 
  4. Хочете підвищити концентрацію - вам зелене світло при купівлі запахів цитруса, ялівцю, хвої та евкаліпта. 
  5. Якщо є проблеми з імунітетом, обирайте аромати евкаліпта, сосни, чебрецю та ялиці. 
  6. Уникаєте ароматизаторів із запахом кави, груші, ваніліну та анісу. Так захочеться їсти і всяка дієта коту під хвіст.

Попереджений, значить озброєний: склад, тривалість 

  • Обираючи ароматизатор для машини, зверніть увагу на кілька важливих аспектів.  
  • У вас може виникнути індивідуальна непереносимість деяких запахів. Потрапляючи на рецептори слизової оболонки, а потім у мозковий центр, різкий запах може звузити і розширити судини, змінивши артеріальний тиск.  
  • Часто яскравий аромат викликає нудоту або головний біль: віддайте перевагу легким ароматам, наприклад на ароматизатор Dr.MARKUS Fresh Bag (Ocean Breeze) з морським бризом. 

  • Завжди дивіться на склад. Фталати, бензол, толуол і формальдегіди, що входять до складу деяких ароматизаторів, небезпечні для здоров'я: вони можуть спричиняти запаморочення і болі. 
  • Подумайте, де розмістити ароматизатор, оскільки деякі можуть роз'їдати пластик. І як казала мама: мийте руки, щоразу після контакту з ароматизатором.​
 
Інтернет-магазин КІНГ АВТО
ул. Кольцевая дорога, 15А Киев п-кт. С.Бандери, 23 Киев
FB YouTube